Keramiek

 

Keramiek van Gerdien Noordeloos

Mijn fascinatie gaat uit naar mooie lijnen en ronde vormen. Mens en natuur zijn mijn inspiratiebronnen. Ik ben liefhebber van oude stooktechnieken zoals pitfire, smoor en raku. Verder houd ik van kleur en experimenteer ik met glazuren en engobes. Mijn nieuwsgierigheid en interactie met mensen geven mij de inspiratie om mijn grenzen te verleggen. 

Opgegroeid tussen vrachtwagens, zand, grond en stenen en niet te vergeten heel veel speelruimte. Daarnaast had ik een supercreatieve oma, die mij als kind heel wat woensdagmiddagen creatief bezighield. 

Na een puur administratieve opleiding heb ik in 2001 bij Crejat, de nieuwe academie in Alkmaar, de opleiding Ruimtelijke Vormgeving gedurende 3 jaar gevolgd. Daarnaast heb ik diverse workshops en cursussen gevolgd. Daarna was ik 15 jaar lid van de werkgroep Boetseren van Atelier 6 Heerhugowaard. Ook hier volgde ik vele workshops en cursussen.

Ik heb veel ervaring opgedaan in allerlei technieken: het kleuren van kleislibs en glazuren, het experimenteren met verschillende soorten klei, oude stooktechnieken en zelfs een cursus brons gieten. Een uitstapje naar andere materialen schuw ik daarbij niet.

Meer foto’s van mijn werk zijn te vinden op mijn website: www.gerdiennoordeloos.nl